Flipbook yapma programı

Flipbook yapma programı mı arıyorsunuz, gelin önce beni bir dinleyin

Hayat paylaştıkça çoğalır. Bu lafı asla unutmayın. Yaşam hakkında herkesin kendine göre bir görüşü vardır muhakkak ancak kim ne derse desin bu söz o kadar doğru ki hayatımın her aşamasında hem kendimde hem de çevremdeki insanlarda mutlaka bu kuralın yansımalarını gördüm. Sadece tek yönlü de değil üstelik. Paylaşmazsanız hayatınız kararır gibi bir devam cümlesi de var aslında bunun ancak insanları irrite etmemek için çok da duymayız kendisini. İşte ben de sizinle geçen günlerde karşılaştığım bu harika flipbook yapma programını paylaşmak istiyorum. Yumpu Publishing adında bir internet sitesi ile ben bile kendi vejetaryen lokantam için harika bir menü ve aynı zamanda internet sitesi tasarladım.

Benim bu işlerden ne kadar anlamadığımı bilseniz gerçekten daha da fazla şaşırırdınız bu duruma. Sonuç olarak teknoloji benim için ay kadar uzak bir mesafede duruyor ve onu wattsup mesajları dışında çok da fazla kullanmıyorum. Fakat iş başa düşünce insan neler yapmıyor ki? Benim için de böyle bir durum yaşandı ve lokantam için bastırmam gereken bir broşür olduğunu anlattığımda bir arkadaşım flipbook yapma programı olarak bazı siteler önerdi. Bunları bir kurcala belki de kendi başına çözebilirsiniz bu işi dedi.

Ben arkadaşımın önünde her ne kadar yanaklarımdaki hafif kızarıklık belli etmiş olsa da durumu çaktırmamaya çalıştım ve tabi dedim, denerim eve dönünce. Sohbetimizi bitirip eve döndükten sonra bir süre düşündüm ve kendime bilgisayarın patlayacağı yok, hem rezil olacak kimse de yok bak bakalım şu sitelere neymiş ne değilmiş şu flipbook yapma programı dedim ve suyumu içip, açma germe hareketlerimi bitirdikten sonra yanıma yeşil çayımı alarak, ultra rahat bir halde açtım bilgisayarımın ekranını.

Hemen google sitesine girerek arkadaşımın söylediklerinden not aldığım sitelere girmeye başladım. Kısa bir zaman sonra bütün bu sitelerin aslında paralı olduğunu öğrendim ancak belli kısıtlamalar eşliğinde işinizi ücretsiz de halledebiliyordunuz. Bunun ardından bütün siteleri avantajlarını ve dezavantajlarını bir kağıda işlemeye başladım. Hangisi kaç sayfa kısıtlama getiriyor hangisi reklam koyuyor hangisi gömme kodu vermiyor hangisi işletim sistemi seçiyor vesaire.

Sitelerden üçüncüsüne gelmiştim ki artık bir dördüncüye gerek kalmamıştı benim için açıkçası. Çünkü aradığım kriterlerin tamamının yanında artı işareti görüyordum. Hem yapımı kolay, hem siteme ekleyebileceğim, hem bastırabileceğim hem de facebook, twitter, pinterest gibi paylaşım ağarına ekleyebileceğim, Android, iOS ve windows sistemlerinde başarı ile çalışan, iPad, akıllı telefon, bilgisayar demeden çalışan ve hepsinden önemlisi istediğin kadar reklamsız sayfanın ücretsiz olduğu harika bir site ile karşılaşmıştım artık. İşte sizinle paylaşmak istediğim konu bu, yani Yumpu Publishing sitesi.

Şimdi de baştan sona flipbook yapma programı kullanımını yazacağım

Bu arada flipbook yapma programı diyorum ancak eğer buna başka bir şeyler de deniyor ise lütfen hatamı maruz görün. Daha önce de belirtmeye çalıştığım gibi bu işlerden çok da fazla anladığım söylenemez. Ancak yine de önemli olanın bu internet sitesi ile istediğiniz dergi, broşür ya da kataloğunuzu yapabiliyor olmanız ve benim size bu konuda yardımcı olabilecek olmam. Gerçekten çok güzel bir duygu ve artık teknolojiden o kadar da çok korkmuyorum. Özellikle de destek birimi ile yaptığım akıl almaz postalaşmalardan sonra şunu da anladım ki zaten bizim bilmemize bile gerek yok.

Tek yapmamız gereken şey doğru internet sitesini bulmak.

Benim için daha önce de belirttiğim gibi bu internet sitesi Yumpu Publishing oldu ve bu site ile işlerimi kısa bir sürede ve beş kuruş para ödemeden hallettim. Bunun için yapılması gereken işlerin başında tabi tasarım geliyor. Tasarım konusunda çok büyük bir ustalığım olmasa da resimleri yan yana getirip yanlarına yazı yazabilecek kadar da yeteneğim olduğundan hemen en gözde tasarım programlarından bir tanesi olan Photoshop yazılımını açarak tasarımımı yapmaya başladım.

Dediğim gibi çok uzman olmayan hatta amatör bir tasarım olsa da benim işimi gördü. Ardından bu basamakta önemli bir bilgi yer alıyor. Tasarımınızı hangi yazılım ile yaparsanız yapın unutmayın ki mutlaka PDF belge uzantısı ile kayıt işleminizi yapmanız gerekiyor. Çünkü hem benim kullandığım site hem de diğerleri sadece PDF türünde dosyaları kabul ediyor ve bunu da zaten ana sayfalarında belirtiyorlar. Hatta bunlar PDF e-dergi dönüştürücü olarak geçiyorlar. Bu kısmı da bir güzel hallettikten sonra geçiyoruz tarayıcımıza ve siteyi açarak önce kısa bir kayıt işlemi gerçekleştiriyoruz.

Burada her hangi bir para ödememiz söz konusu değil. Kayıt işlemimiz gerçekleştikten sonra bize özel bir hesap sayfası devreye giriyor. Bu sayfada kendi dergilerimizi, broşürlerimizi, katalog ve portföylerimizi saklıyoruz ve eğer ihtiyaç duyarsak düzenlemelerimizi yapıyoruz. Bu düzenleme seçeneklerinin içersinde birbirinden güzel özellikler var. Hemen bir iki tanesine değiniyim. Mesela her sayfaya ayrı ayrı şarkı ekleme imkanı sunuluyor. Benimki gibi bir lokanta menüsü broşüründe ya da menüsünde bu özellik oldukça güzel durur tabi. Aslında tüm tasarım için tek bir şarkı daha güzel olsa da menü kategorileri arasında da istediğim şarkıları ayrı ayrı ekleyebilirim.

Bir diğer güzel özellik de tasarımınızın istediğiniz yerine ve istediğiniz ebatlarda videolar ekleyebiliyorsunuz. En yüksek çözünürlükte videolarda bile bir sıkıntı yaşama imkanınız yok çünkü videoları youtube sitesi üzerinden görüntülüyorsunuz. Yani eğer yeni bir video eklemek istiyorsanız öncelikle youtube sitesine giderek bir hesap açıp ardından istediğiniz videoları bu hesaptan yüklüyorsunuz. Ardından flipbook yapma programına geçerek burada bu videonun adres bağlantısını kopyala yapıştır mantığı ile kullanıyorsunuz.

Buraya kadar her şey oldukça kolay ve normal ilerliyor tabi. Buradan sonra ise benim gibi amatörlerin zorluk duyabileceği ama aslında kısa bir sürede halledebileceği bir konu yer alıyor. Bu da flipbook yapma programından gömme kodunu alarak internet sitenize eklemek. Yani gömmek.

Genel olarak herkes gömme kodu ve gömmek yüklemlerini kullandığı için ben de bunu kullanmayı uygun gördüm. Bu kodu almak çok kolay çünkü tek bir tuş. Ancak nereye gömeceğiniz bulmak pek de o kadar kolay değil. Bunun için biraz da html bilgisi gerekiyormuş. Neyse ki de öyleymiş çünkü bu gereklilik sayesinde, kararlılığımın da etkisi ile buna da bir göz attım ve onun da aslında nasıl çocuk oyuncağı bir konu olduğunu fark ettim. Ardından bu işlemi de yaptım.

Gömme kodu ile ilgili araştırma yaparken de bu özellikle sitemize eklediğimiz kısımların arama motoru taramalarında görünmediğini anladım ve büyük bir dezavantaj oluşturuyordu tabi ki. Ancak daha sonra anladım ki Yumpu Publishing flipbook yapma programı bu sorunu da ortadan kaldıracak bir teknoloji kullanmış. Bana da teşekkür etmek kaldı tabi geriye. Umarım yardımcı olabilmişimdir.

Neden hem en kolay hem de en mantıklı flipbook yapma programı Yumpu Publishing diyorum?

  • Çünkü çok kolay
  • Bedava
  • Tüm paylaşım sitelerinde rahatlıkla paylaşılabiliyor
  • İnternet sitenize gömmek ve arama motorlarını kandırmak çok basit
  • Tasarımınızı oluşturduktan sonra ses ve görüntü ekleyebiliyorsunuz
  • ve daha birçok harika özelliği var..