Flipbook örnekleri

Flipbook örnekleri için bakmanız gereken doğru internet sitesini buldum

Son zamanlarda yeni bir kelime daha moda olmaya başladı, konu başlığında da gördüğünüz gibi bu kelime flipbook. Peki nedir bu sözlüklerde çevirmeli defter olarak tanımlanan ve internet dünyasında bu kadar hızlı bir şekilde adını duyurarak yükselişe geçip, reklam sektörü için vazgeçilmez olan şey ve flipbook örnekleri için bakabilec eğimiz harika bir site olan Yumpu Publishing? Bu gün sizler için hazırladığım makalemde bu konuyu enine boyuna tartışmaya ve hem sistemin yararlarından bahsetmeye hem de bu işleri yapmak için ihtiyaç duyabileceğiniz bazı ufak detaylara değineceğim. Kendimi pazar günü ek gazetelerinde yazıyormuş gibi hissettim konuya bu şekilde girince. Sanki hepinizin elinde bir bardak çay, güneşli bir pazar sabahı, kahvaltıdan sonra çayınızı yudumluyor ve güneşin tadını çıkarıyormuşsunuz gibi hissediyorum nedense. Herhalde içtiğim yeşil çayın verdiği rahatlıktan olacak. Konumuzu daha fazla baltalamadan hemen geri dönelim ve bakalım neymiş bu flipbook.

Flipbook nedir ve neden günümüzde bu kadar fazla tercih ediliyor?

İnternet sözlüğündeki karşılığı aslında doğru, evet çevirmeli defter demek flipbook. Fakat çevirmeli defter ne demek onu tam anlayamamış olan bir çok arkadaş olabilir aramızda hemen anlatıyım. Bir çoğunuzun çevrilmeyen defter mi olur dediğini duyar gibi oluyorum. Evet aslında çevrilmeyen defter tabi ki olmaz ancak not defteri gibi küçük ve kalın kuşe kağıda basılı deftercikler çok daha hızlı bir şekilde çevrilebilir. Hani şu içinde birbirinin devamı resimlerin çizildiği ve elinizle çabuk bir hareketle bütün sayfalarını on saniyede çevirdiğiniz ve içindeki görüntüleri sanki bir video gibi gördüğünüz defterler var ya işte onlar da aslında flipbook örnekleri arasında sayılabilir.

Ancak tabi internet dünyasında bu tarz bir ürünün ünlenmiş olması imkansız. Yani internet için bu kelime tek bir anlama gelmiyor. Daha genel bir durumu kapsar niteliğe bürünmüş. Yani hem dergi hem broşür hem katalog ya da menü ya da portföy gibi bir çok çevrilebilir kitabımsıyı temsil ediyor. Bu saydıklarımın hepsi flipbook örnekleri arasında rahatlıkla yer alabilir. Doğal olarak etrafınızda ne kadar çok e-dergi, e-magazin, e-kitap, e-katalog, e-menü ve benzeri yazılım görüyorsanız bunların hepsine birden flipbook diyoruz.

Daha kaliteli müşteriler kazanmak istiyorsanız mutlaka bu işi çözmelisiniz

Baba mesleği olduğundan bir çok aslında hiç de önemli değilmiş gibi görünen ancak aslında her şeyden önemli olan tüyo biliyorum. Bunlardan bir tanesi de asla müşteriye yok, hayır, onları yapmıyoruz gibi dala vere sözler söyleme gerekliliği. Yani müşteri sizden flipbook örnekleri istiyorsa ona bunları göstermelisiniz. Eğer bilmiyorsanız bir iki gün vakit kazandıracak sivri bir retorik ile durumdan kurtulup, hemen öğrenip, iki gün sonra adama bütün detayları ile anlatarak işi kapmalısınız.

Hani hep derler ya bilim dünyasında öğrenmek bir hayat boyu devam eden bir süreçtir diye. Gelin bunu bir de reklam sektörü çalışanlarına anlatın. En azından bilim dünyasındaki yenilikler bütün bir sistemi baştan aşağı değiştirmiyor. Tabi Einstein gibi bir manyak çıkmadığı sürece. Böylesi dahiler de neyse ki yüzyılda bir kere çıkıyor ve her zaman da bilimle uğraşmıyorlar. Gene konuşurken gaza gelerek ana konudan kopmaya başladım. Evet biz reklam sektörü çalışanlarının sürekli öğrenmek zorunda kaldığı ancak hayata para olarak direk yansımayan o kadar çok şey var ki değerli arkadaşlar, ağla ağla bitmez. Sanki içimden bir ses diyor ki yanlış bir meslek seçmişiz de yolun neresinden dönersek kar.

Sonuç olarak bu yeni teknolojiyi de öğrendik tabi ki. Hatta bir süredir e-dergi gibi çevirmeli sayfaları olan yazılımları java, flash ve c++ kodları kullanarak zaten hazırlamayı öğrenmiştik. Fakat bu iş o kadar uzun sürüyordu ki adeta haftalarımızı bu işlere harcamak zorunda kalıyor ve doğal olarak bütün bu zamanın parasını müşteriden çıkarıyorduk.

Yeni hazırlanan muhteşem akıllıca bir sistem sayesinde artık böyle dertlerimiz kalmadı çünkü artık PDF dosyalarını harika flipbook örnekleri haline getiren internet siteleri var. Müşterinin alıştığı fiyatlarda öyle indirimler yapılıyor ki adamcağızlar bayram ediyor adeta. Çünkü artık neredeyse bir iş yapmıyoruz bile. Yine teknoloji imdadımıza yetişti. Gerçi bu gibi teknolojiler hemen çopar sayısını arttırıyor ve güzide mesleğimiz liseli beş para etmez estetik algıları olan veletlerin saldırısına uğruyor.

İşin daha kötü olan yanı ise birçok aklı başı yerinde mekan sahibi de bu adamlara iş yaptırıyor. Ne zaman ki önemli bir iş var, zor bir iş var biz yapıyoruz ancak bütün kolay işleri bu arkadaşlar yapıyor ve hatırı sayılır bir ücret alıyorlar bu vergisini bile ödemedikleri işlerden. Sonra müşteri de bize geliyor ve siz bu işi çok pahalı yapıyorsunuz diyor. Alışmış wordpress internet sitelerine sen adama site tasarlayacağım dediğinde çok pahalı diyor.

Peki nasıl hazırlayacağız bu flipbook teknolojisini?

Yazının giriş kısmı çok uzun olmuş olabilir. E tabi bizim de dertlerimiz var. Ancak sorun değil, çünkü konunun asıl değerli bölümü sadece bir kaç dakikadan ibaret. Yapmanız gereken bir kaç şey var. Tasarımınızı PDF olarak kaydediyorsunuz ve Yumpu Publishing sitesine girerek bir tuşa basıyorsunuz. İşte bu kadar. Hatta siz de benim gibi belge sürüklemeyi seviyorsanız, sitede hazırlanmış olan kutucuğa bu PDF belgenizi sürükleyebilirsiniz. Ardından flipbook tasarımınız kullanıma hazır hale geliyor.

Ardından sizin yapmanız gereken tek şey, profil sayfanıza girmek, tabi bunun için daha önce siteye üye olmak zorundasınız ki bu durum hem ücretsiz hem de dünyanın bütün sitelerinde olmaya başladığı gibi zorunlu maalesef. Sonra derginiz ya da broşürünüz ya da işte nasıl bir tasarı yaptıysanız onu tıklıyorsunuz ve gömme kodunu alıyorsunuz. Daha sonra bu gömme kodunu kullanarak ister kendi sitenizde, isterseniz de facebook, twitter, pinterest gibi sosyal paylaşım ağarında paylaşıyorsunuz.

Bu arada Yumpu Publishing sitesi hem bedava olması hem de kısıtlamaları diğer sitelere göre çok daha işe yarar olması açısından açık ara ilk tercih konumunda. Aynı zamanda eğer derginizi hazırlarken ya da sitenize gömerken sorun yaşarsanız anında karşılık veren bir destek birimi sorularınızı cevaplamak için bekliyor. Hiç bir zaman bu gibi destek ekiplerine soru sormaktan çekinmeyin arkadaşlar.

Unutmayın ki bilmemek değil öğrenmemek ayıp. Aynı zamanda söylemeden geçmek istemiyorum ki hem SEO durumu çözülmüş hem de dergilerinize istediğiniz kadar youtube alıntılı video ve ses dosyaları ekleyebiliyorsunuz. Özellikle e-dergilerde video görseli gerçekten bir harika oluyor mutlaka tavsiye ederim. Şimdilik sizlere veda ediyorum ancak unutmayın ki başka konularla mutlaka karşınıza çıkıp yine başınızı şişireceğim. Hoşça kalın.

Peki neden flipbook örnekleri için ilk tercihim Yumpu Publishing sitesi oldu ve bu bana ne gibi faydalar sağladı?
  • İlk olarak o kadar kolay ve hızlı çalışıyor ki, kazandırdığı zaman neredeyse kazandırdığı para kadar değerli,
  • Flipbook tasarımlarına hem ses hem de video dosyaları ekleyebiliyorsunuz,
  • Tasarımınızı istediğiniz işletim sisteminde, iOS, Android ve Windows’da rahatlıkla görebiliyorsunuz
  • Derginizi hem kendi internet sayfanızdan hem de paylaşım ağlarından sergileyebiliyorsunuz
  • İsterseniz Yumpu Publishing sitesine girerek orada da paylaşıma açıp milyonlarca okura bağlanabiliyorsunuz
  • Gömme kodunda yeni bir teknolojinin yardımı ile arama motorlarında sitenizin de adı geçiyor
  • Tüm bunlar ve daha fazlası için tek kuruş ödemiyorsunuz ve reklam rahatsızlığı da yaşamıyorsunuz